Risotto met zeevruchten en bleekselderij
Een andere risotto variatie. Deze keer met vis.
Ingrediënten
Bereiding
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 350 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 800 ml visbouillon
- 8 stengels bleekselderij, groen bewaard, stelen in boogjes
- 650 gram zeevruchtenmix
- 100 ml slagroom
Bereiding
- Fruit de knoflook in de olie 2 min. goudbruin;
- Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 2 min. mee;
- Voeg de wijn toe en laat deze al roerend door de rijst opnemen.
- Voeg als de wijn volledig door de risotto is opgenomen, alle bouillon toe;
- Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat het daarna op het laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken;
- Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren;
- Schep de laatste 5 minuten de zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren;
- Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en vers gemalen peper;
- Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.