Risotto met zeevruchten en bleekselderij

Een andere risotto variatie. Deze keer met vis.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 800 ml visbouillon
  • 8 stengels bleekselderij, groen bewaard, stelen in boogjes
  • 650 gram zeevruchtenmix
  • 100 ml slagroom

Bereiding
  • Fruit de knoflook in de olie 2 min. goudbruin;
  • Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 2 min. mee;
  • Voeg de wijn toe en laat deze al roerend door de rijst opnemen.
  • Voeg als de wijn volledig door de risotto is opgenomen, alle bouillon toe;
  • Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat het daarna op het laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken;
  • Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren;
  • Schep de laatste 5 minuten de zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren;
  • Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en vers gemalen peper;
  • Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver